On Banyar-se a Cala Santandria

Racons de per banyar-se en Santandria

On Banyar-se a Cala Santandria


En Cala Santandria hi ha dues platges petites de sorra, relativament fàcils de trobar en les guies i en els mapes, però hi ha alguns altres racons per banyar-se que no són a cap mapa i que no estan escrits en cap rètol, i aquest article te’ls va a mostrar.

Per començar, recordem que Cala Santandria és una cala profunda i estreta situada a 4 km al sud de Ciutadella.

Es tracta d’una zona intensament urbanitzada, encara que des de la perspectiva costanera, les residències d’estiu d’una o dues plantes no causen l’impacte visual dels gegants de ciment que es poden trobar en altres punts del litoral espanyol.

Santandria és una cala de fort estil mediterrani que, a ulls de guies, mapes i rètols, està composta de dues platges de mida petita, Sa Caleta i Platja de Santandria.

Per a més informació sobre la platja de Santandria clicar aquí.

Però hi ha alguns llocs més per banyar-se que aquestes platges principals.

Estem parlant de plataformes a les roques en les què alguns prefereixen banyar-se, allunyats de l’enrenou típic de les platges en temporada alta.

Zones per banyar-se més tranquil·les, per poder gaudir de l’intensa bellesa d’aquest lloc, de les seves aigües blau clar i de l’experiència mediterrània pròpiament dita.
Però on es pot un banyar, que no sigui a la platja de Santandria o Sa Caleta?

Encara que hi ha més llocs, aquí hem llistat 7 punts per banyar-se a prop d’aquestes platges, lluny de les aglomeracions de lagent. Alguns d’aquests llocs per refrescar-vos són veritablement mereixedors de ser visitats.

Tots aquests llocs han estat assenyalats en el mapa de Cala Santandria que trobareu una mica més avall. CLICAR AQUÍ

En aquest mapa es podrà trobar fàcilment els camins d’arribada a les diferents zones de bany i fins i tot els millors llocs per aparcar.

És Bany de na Cleopatra

Aquest replà sense escales, a uns minuts de la platja per un sender elevat, destaca per ser una antiga pedrera de marès.

És Bany de na Cleopatra

Les formes rectangulars i cúbiques de la roca de la zona recorden que en aquest lloc es van extreure blocs de roca a força de serra, segurament per a la construcció d’algun petit edifici proper.

En caletes com Santandria, abunden les construccions de marès tallat pel vent, bé en búnquers, bé en casetes de costa, bé en torres de vigilància o de defensa.

Es Racó de ses Avellanes

Es podria dir que Es Racó de ses Avellanes és una platja diminuta feta de sorra, petits còdols i roques.

Es Racó de ses Avellanes

A la zona de la sorra mateixa hi ha espai per a una parella i poc més.

Destaca per la estret i llarg de la caleta i per les impressionants vistes de la Torre des Castellar just davant.

No lluny de la torre hi ha una petita cova natural, gran però poc profunda, a la qual es pot arribar fàcilment nedant.

A les roques que envolten la petita platja hi han replàns rocosos naturals on vilatans acostumen a prendre el sol o a deixar les tovalloles per fer un bany.

Escales metàl·liques faciliten l’accés i la sortida de l’aigua.

Sa Punta den Sintes

Sa Punta den Sintes és un petit cap rocós al costat nord de la platja de Santandria.

Un petit habitatge de vacances de construcció relativament recent la domina, amb escales esculpides a la roca al seu peu per facilitar l’entrada i la sortida de l’aigua.

Sa Punta den Sintes

De la mateixa manera que succeeix a la zona de bany És Bany de na Cleopatra, just a l’altre costat de la cala, al costat d’aquest sortint rocós trobem el que queda del que va ser una petita pedrera de marès.

Probablement amb els blocs que hi van extreure es construís l’antiga versió d’aquest habitatge de vacances, possiblement per guardar-hi barques i estris de la mar, o per a la construció del bunquer a uns minuts del lloc, conegut pels nadius com Sa trinxera.

Sa Trinxera

Sa Trinxera és avui un exquisit racó per banyar-se, a la paret nord de Cala Santandria.

El nom ve de l’interessantíssim i molt ben conservat búnquer de la Guerra Civil Espanyola que es troba just a la banda de l’escalinata metàl·lica que permet la entrada i sortida de la mar .

Pel seu bon nivell de conservació, Sa Trinxera és un lloc visitable i fàcilment accessible, ja que just darrere hi ha un carrer on sempre hi ha lloc per aparcar.

Tot i haver estat un búnquer, la cova en si mateixa és d’origen molt més antic.

Tot i les modificacions posteriors, el lloc és un hipogeu, una cova funerària excavada a mà pels primers habitants de Menorca, la cultura talaiòtica, fa més de 3000 anys.

Entre Sa Trinxera i la Platja de Santandria trobem dues diminutes zones de bany a les roques, marcades per les escales metàl·liques clavades a la pedra.

Estem parlant de s’Escala des General i s’Escala de na Filo. Dos raconets per banyar-se a Cala Santandria per a aquells que prefereixin romandre lluny de l’enrenou d’una platja plena.


GALERIA

ON?
Altres llocs d’interès propers
Pob. Pretalayótico de Cala Morell - Poblat prehistòric

Catedral de Ciutadella - Lloc d’interès històric-religiós

Cala Morell - Platja familiar

Torretrencada - Poblat prehistòric

Cala Macarelleta - Platja verge

Son Piris - Granja-Formatgeria Tradicional

Algaiarens - Platja verge

El Pilar - Platja verge

Son Saura - Platja verge

Cala Santandria - Platja familiar

Son Catlar - Poblat prehistòric

Castell de Sant Nicolau - Torre de defensa espanyola

9 Rincones en Son Xoriguer - Llocs per banyar-se

Ciutadella - Antiga capital de Menorca